Ενυδρείο Βυρώνειας

Ενυδρείο - Ερπετάριο Βυρώνειας

Το Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας (έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου κατά την τελευταία φάση του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου).

Ο επισκέπτης  μπορεί να γνωρίσει την ιχθυοπανίδα της λίμνης Κερκίνης και του ευρύτερου οικοσυστήματος του ποταμού Στρυμόνα. Ακόμη να ενημερωθεί για τα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί στη λίμνη. Υπάρχει δυνατότητα προβολής video και σλάιντς και το τελευταίο διάστημα και προβολή ενός cd, το οποίο κάνει πολύ μεγάλη αναφορά στο κάθε διαμέρισμα του Δήμου, πολύ αναλυτικά όσον αφορά τη λίμνη και μεγάλη αναφορά στα είδη που υπάρχουν στο ενυδρείο.

Υπάρχουν 22 μεγάλα ενυδρεία τα οποία φιλοξενούν την ιχθυοπανίδα της λίμνης Κερκίνης. Από τα 30 είδη που έχουν καταγραφεί στο οικοσύστημα μας φιλοξενούνται τα 22. Αυτό έχει να κάνει με την εποχή. Το χειμώνα φτάνουμε μέχρι και 26 – 27 είδη.

Υπάρχουν και κάποια είδη αντιπροσωπευτικά από τα αμφίβια και ερπετά της περιοχής. 

Ο star της περιοχής είναι φυσικά ο «Βύρωνας».

Ο «Βύρωνας», κροκόδειλος του Νείλου, της οικογένειας Crocodylus niloticus, χαίρει της ιδιαίτερης φροντίδας των κατοίκων του μικρού χωριού, που του χάρισαν και το όνομά του, και φροντίζουν το καθημερινό του γεύμα, με τα κρεοπωλεία της περιοχής να είναι οι καλύτεροι χορηγοί του.

Οδηγίες από το Ξενοδοχείο

Κοινοποιήστε στο ...