Ολοήμερες Εκδρομές

Προτάσεις για ολοήμερες εξορμήσεις
με διαμονή στο Hotel Olympic

πόλη των Σερρών

Οι Σέρρες (Αρχαία ελληνικά: Σίρις) είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας. Απέχει 587 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 89 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Μια πόλη με πλούσια ιστορία από τους αρχαίους χρόνους (η ίδρυσή της φαίνεται πως ανάγεται τουλάχιστον στις αρχές της 2ης π.Χ. χιλιετίας) και πολλά αξιοθέατα… 

δείτε περισσότερα…

Σπήλαιο Αλιστράτης

Οι κύριοι κλάδοι του σπηλαίου αναπτύσσοντια δεξιά και αριστερά της εισόδου και αρχίζουν από ένα μεγάλο θάλαμο, το θάλαμο υποδοχής που έχει διαστάσεις 60 μ. πλάτος, 100 μ. μήκος και 20 – 30 μ. ύψος.

Στο θάλαμο αυτό η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμή της σε δημιουργία στολισμών στον ελλαδικό χώρο ή ακόμη τον ευρωπαϊκό.

Όσο ο επισκέπτης προχωρεί, τόσο ο διάκοσμος γίνεται πλουσιότερος σε κατάλευκους σταλακτίτες σε μορφή παραπετάσματος. Ακολουθούν άλλοι θάλαμοι (αίθουσες) ύψους 8 ή 10 μ.

δείτε περισσότερα 

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Στη βόρεια πλευρά του Aλή Mπαμπά, μέσα σε δάσος από οξυές και πεύκα, σε υψόμετρο 1600μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά. 

Απέχει από την πόλη των Σερρών είκοσι επτά (27) χιλ. και ο δρόμος που το συνδέει με την πόλη είναι ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά , στις περιόδους των χιονοπτώσεων.

Διαθέτει μια βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων (1000)μ. και πλάτους 60μ. η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους 850μ,που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια (700) άτομα την ώρα.

δείτε περισσότερα…

Χιονοδρομικό Κέντρο Μπάνσκο (Βουλγαρία)

Το Μπάνσκο είναι το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας με τις μεγαλύτερες σκι πίστες, πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομία.

Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πίριν, στην νότιο-δυτική Βουλγαρία. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για σκι και σνόουμπορντ.

δείτε περισσότερα… 

Σαντάνσκι (Βουλγαρία)

Το Σαντάνσκι είναι πόλη στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και ανήκει στην επαρχία Μπλαγκόεβγκραντ. Βρίσκεται σε κοιλάδα στους πρόποδες των Ορέων Πιρίν, στις όχθες του Ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα. 

Το Σαντάνσκι βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα (με την υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στη χώρα, 14,1 β.C) και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό.

δείτε περισσότερα…

Κοινοποιήστε στο ...